Skrivnosti

Okusite razliko

Burrata

Čudovita kombinacija mozzarelle in smetane. Ime izvira iz besede burro, kar pomeni “maslo”. Vsaka kroglica je vrečka mocarele, napolnjena z nadevom. Njena domovina je južna planota Murgia. Njena zgodovina pa naj bi segala v leto 1920. Iz tipične podeželske tradicije, ponovne uporabe, presežka proizvodnje, je nastal recept in produkt, ki ga tako obožujemo. Ostanke sira in filato tako kuhajo in zavijejo v vrečke od mozzarelle. Sir je izdelan iz mleka in smetane krav in bivolov v regijah Apulia (Puglia), Campania (Campania), Basilicata (Basilicata).

Nežna kremasta tekstura se odlično poda na pizzo, k pršutu, solati, caprese, rukoli, avokadu, stročnicam, pesi, česnu, medu, limoni, meloni, breskvi in oreščkom.

Pri nas se boste z burrato razvajali ob pizzi CAPRESE, BURRATA, TRE COLORI, POMODORI in solati CAPRESE BURRATA.

Postopek izdelave burrate

1.

Mleko segrevajo in mu dodajajo sirilo. Koaguliran strdek nato namočijo v vročo slano vodo ali sirotko.

2.

Dobljeno maso zmešajo in raztegnejo elastične strune, ki ga kasneje oblikujejo v potrebno obliko.

3.

Segrete kroglice tvorijo vrečko, ki jo napolnijo z mešanico smetane in mozzarelle.

Mozzarella

Sir, ki je sinonim južne Italije, predvsem Neaplja, je eden najbolj znanih in priljubljenih italijanskih sirov. Do danes ni povsem znano, kdo je pripeljal bivole v Italijo, Hannibal Arabci ali Indijci. Nastanek sira naj bi segal v X!! Stoletje. Domačini majhnega mesteca v regiji Kampanija naj bi hranili mleko v želodcu, bivolov v kleteh. Nekoč so na mleko popolnoma pozabili, in ko so se na mleko ponovno spomnili, so namesto mleka našli sir v obliki kroglice z mehko maso skute v notranjosti. Sčasoma se je priljubljen sir razširil tudi na druge konce Italije in kasneje po svetu. Danes je najboljša mocarela narejena v regiji Kampanija. Danes se mozzarella proizvaja tako iz kravjega kot bivoljega mleka, vendar je bivolja veliko dražja, saj je redkejša. Sir je snežno bele barve, milega okusa, s porcelanasto površino, testo je mehko in elastično z majhno vsebnostjo maščob.

Nežna mozzarell je glavna sestavina naših pizz, saj se zaradi svoje teksture in nevsiljivega okusa idealno poda k ostalim sestavinam.

Postopek izdelave mozzarelle

1.

Mleko vrejo pri določeni temperaturi. Ko se sirotka prične ločevati, se vsebina nenehno meša, postopoma nastaja mehka in lepljiva filata.

2.

Kasneje sledi proces, imenovan “mozzatura,” od koder izvira tudi ime sira. Sirarji z veliko nežnosti in ljubezni tvorijo gladke kroglice.

3.

Nato Mozzarello potopijo v fiziološko raztopino, da ohranijo njeno svežino in mehkobo.

Pelati

Pelati

Pri podjetju Mutti so varuhi pristnega okusa paradižnika. Da bi ohranili naravne lastnosti paradižnika, karseda omejijo čas med prihodom paradižnika v tovarno in njegovo predelavo. Paradižnik raste v Parmi že od leta 1899. Njegov izjemen okus je dokaz vezi med človekom in zemljo. Bogastvo te vezi se razkrije med poletnim obiranjem. Okusite sočnost in aromo paradižnikov na naših pizzah.

Testo

Testo

Nekatere stvari morajo ostati prikrite, da bi ob njih lahko še nekoliko bolj uživali. Izdamo lahko le to, da izbrano testo, ki smo ga razvijali nekaj mesecev, za vzhajanje potrebuje en dan in eno noč. Obloženo z najboljšimi sestavinami pa zagotavlja pravo pizza doživetje.

Oljčno olje Cortijo Suerte Alta

Od prvega dne je naše vodilo, da vam ponudimo najboljše in najkakovostnejše produkte, ki jih implementiramo v kulinarične kreacije oziroma z njimi dopolnjujemo kreativne jedi. Eden takih je zagotovo vrhunsko špansko ekstra deviško oljčno olje CORTIJO DE SUERTE ALTA, ki je že mnoga leta pomemben spremljevalec naših jedi. KAJ BOSTE OKUSILI: “ Intenzivno sadno olje zelenih oljk z notami listov mete, zelenih mandljev, paradižnikove rastline in citrusov. V njem čutimo tudi zametke artičoke in sadja, kot sta jabolko in banana. V ustih ima sladek vhod, ki mu sledi grenkoba in pikast okus v ustih, uravnotežen in z mandljevim okusom. Je kompleksen, harmoničen in uravnotežen”

Posebnost

Družinska pivovarna Schweiger

Od zlatega ječmena pa vse do končnega produkta združuje ista streha. Regionalno, tradicionalno in kvalitetno so lastnosti, ki že odražajo piva družinske pivovarne Schweiger. Vez z regijo Markt Schwaben ni samo vprašanje časti: vse sestavine piva prihajajo iz okolice. Trajnost pri Schweigerju torej ni “trend”, ampak tradicija, ki živi že več kot osem desetletij. »Slow Brewing«, ali “počasno kuhanje” je pečat kakovosti, ki ga nosijo od leta 2013. Pečat je posebnost, ki jo prejme le nekaj pivovarn. Njegova podelitev je povezana s posebej strogimi standardi. Ob naših pizzah si ne moremo zamisliti boljšga spremljevalca.

Darilni bon

Podarite doživetje! Nakup darilnega bona je lahko pozitivno sporočilo, navdih in čudovito presenečenje.

* Darilni bon je vnovčljiv vseh enotah Rožmarin Hospitality Group (RESTAVRACIJA ROŽMARIN, LA PIZZERIA,
STEAKHOUSE ROŽMARIN, POPER, HOTEL MARIBOR (namestitev in savna) in SHOPU (nakup olivnega in bučnega
olja, vrhunskih vin, šampanjcev, konjakov, rumov, suhomesnatih izdelkov, kozarcev in še mnogo več!)

Podarite darilni bon

Newsletter

Naročite se na naš Newsletter in ničesar ne boste zamudili.